Horari: OBERT: Dilluns a divendres 8.30 a 14.30, preferentment amb cita prèvia

Notícies

  • Home
  • Notícies
  • Lleida Televisió dedica un programa a “Lleida Rehabilita"
Lleida Televisió dedica un programa a “Lleida Rehabilita"

Lleida Televisió dedica un programa a “Lleida Rehabilita"

El debat de Lleida activa, espai referent de l’anàlisi de l’actualitat econòmica i empresarial de Lleida que emet Lleida Televisió, va dedicar el programa complet del passat 21 de desembre a la campanya Lleida Rehabilita del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Lleida. L’espai televisiu, conduït pel periodista Josep M. Sanuy, va comptar amb la participació dels aparelladors Laia Fustegueras, Robert Garreta i Frederic Lorente que van explicar amb detall en què consisteix aquesta campanya endegada pel CAATEELL i van voler destacar la importància de la rehabilitació en la nostra societat. Una activitat essencial enfront una situació que resulta insostenible, ja que el 30% dels edificis requereixen rehabilitacions urgents per millorar l’eficiència energètica, barreres arquitectòniques o, simplement, per reparar el deteriorament causat pel pas dels anys, entre altres coses.
Durant el programa, Laia Fustegueras va remarcar que les ITEs han potenciat les rehabilitacions d’edificis a Lleida perquè permeten als propietaris “veure com tenen realment l’edifici. A més, són rehabilitacions que fan petites i mitjanes empreses locals, amb la qual cosa té un impacte positiu en l’economia lleidatana”. Fustegueras va destacar les ajudes de l’administració per la supressió de barreres arquitectòniques i per l’eficiència energètica. Precisament, i en relació amb l’eficiència energètica, Robert Garreta va esmentar que es tracta d’un “tema pendent” en el nostre país, ja que els beneficis s’aprecien més a llarg termini i això fa que no sigui, de moment, tan habitual realitzar aquesta mena d’accions per part dels particulars. D’altra banda, Frederic Lorente va incidir que cal fer un canvi de mentalitat per deixar de banda la idea que per millorar “cal comprar un habitatge nou”. Va destacar que “la rehabilitació és respectuosa amb el medi ambient, perquè l’edifici està ja construït i s’estalvien molts recursos naturals. A més, rehabilitar contribueix a la sostenibilitat ambientalment i econòmica local”.
L’emissió de l’espai va tractar moltes altres qüestions d’interès que podeu visionar en aquest enllaç.


Aquesta pàgina web utilitza cookies per a millorar el seu funcionament. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.