Horari: OBERT: Dilluns a divendres 8.30 a 14.30, preferentment amb cita prèvia

Notícies

REHABILITA

REHABILITA

El Col.legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Lleida (CAATEELL), Aparelladors Lleida, ha iniciat una nova campanya per destacar els beneficis de la rehabilitació d’edificis i explicar les principals actuacions d’aquesta àrea de la construció.
Els Arquitectes Tècnics Laia Fustegueras, Jordi Ramírez, Jesús Arribas, Robert Garreta i Frederic Lorente protagonitzen cinc càpsules audiovisuals divulgatives que es poden seguir des del web YOUTUBE CAATLLEIDA i les xarxes socials de l’entitat.
Com a principal benefici mediambiental, Frederic Lorente, (també responsable de comunicació en la Junta de Govern d’Aparelladors Lleida), destaca que “la rehabilitació evita malbaratar recursos innecessaris de desconstrucció, transport..., Millora elements constructius i instil·lacions dels edificis que en millorin l'eficiència. Recuperant i mantenint espais construïts evitem colonitzar nous espais naturals”.
Pel que fa al “manteniment de trama i creixement urbà sostenible”, Lorente explica que “si evitem l'envelliment de les zones construïdes, no haurà necessitat d'edificar obra nova de manera desproporcionada. Així mantenim la ciutat amb una dimensió correcta de cara als serveis municipals, ocupant només la part necessària per viure”. El manteniment dels edificis i la seva remodelació tambe favoreix la cohesió social i la convivència perquè “evita la segregació social derivada de zones d'edificis antics i deficients, enfront de zones edificis nous i moderns. A més la rehabilitació atén les necessitats de l'habitatge canviants de les persones i famílies al llarg de la seva vida”, argumenta el membre de junta d’Aparelladors Lleida. Així mateix, Lorente destaca que “la rehabilitació és un sector econòmic molt important que genera llocs de treball directes i indirectes en àmbits diversos: construcció, instal·lacions, eficiència energètica... Així mateix, la rehabilitació suposa un estalvi front a la compra d'habitatge nou en la major part dels casos”.
D'altra banda, l’arquitecta tècnica, Laia Fustegueras, explica en un vídeo con les Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITEs) poden ser el punt de partida per la conservació de les construccions.
Les millores que les rehabilitacions implementen sobre l’accessibilitat dels edificis, és el tema del vídeo que protagoniza l’arquitecte tècnic, Jordi Ramírez.
Mentre que Jesús Arribas tracta al seu audiovisual sobre les millores que les rehabilitacions aporten des del punt de vista de l’eficiència energètica.
L’aparelldor Robert Garreta parla en la seva píldora sobre la redistribució i reforma dels espais i materials per adaptar vivendes I oficines a les necessitats canviants de les persones.


Aquesta pàgina web utilitza cookies per a millorar el seu funcionament. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.