Horari: De Dilluns a Divendres de 8:30 a 14:30 h

Notícies

  • Home
  • Notícies
  • CONVOCADA LA 15ª EDICIÓ DELS PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ
CONVOCADA LA 15ª EDICIÓ DELS PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ

CONVOCADA LA 15ª EDICIÓ DELS PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ

  • Els Premis Catalunya construcció premien el valor de les tasca dels tècnics en les diferents funcions profesionals.
  • El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 4 d’abril de 2018.

El Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) ha convocat la 15a edició dels Premis Catalunya Construcció, que tenen com a objectiu fer un reconeixement públic de les principals funcions professionals relacionades amb el procés d’execució de les obres. En aquesta edició també es concedirà un premi al millor treball final de carrera, adreçat als que tot just finalitzen els estudis d’arquitectura tècnica en qualsevol de les escoles de Catalunya. El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 4 d’abril de 2018.
Sis categories i un premi especial
Els premis distingeixen sis categories, la primera de les quals és la de direcció d’execució de l’obra està pensada exclusivament per als aparelladors. El jurat valorarà el desenvolupament d’aquesta funció professional i la seva contribució a la qualitat final de l’obra. La segona categoria farà referència, un any més, a la direcció integrada de projecte, referida a la planificació, coordinació i control de l’operació immobiliària en el seu conjunt. Els coordinadors de seguretat són els protagonistes de la tercera categoria, en la qual es vol destacar la seva contribució per aconseguir unes millors condicions de treball en l’obra. En la categoria d’innovació es premien professionals i empresaris que l’hagin impulsat en productes i materials, sistemes constructius o processos d’organització d’obra. La cinquena categoria es refereix als treballs de rehabilitació i enguany incorpora una novetat important. En aquesta categoria s’atorgaran dos premis diferenciats, ja que hi haurà dues subcategories. La primera, al Premi a la Rehabilitació Patrimonial, farà referència a la intervenció en edificis que tenen elements o parts que cal protegir, mentre que la segona categoria o Premi a la Rehabilitació Funcional, farà referència a les intervencions de rehabilitació i millora de les prestacions de la resta d’edificis quant a l’accessibilitat, estalvi energètic, reforma, ampliació o reparació estructural.
Per tercer any consecutiu, hi haurà un apartat dedicat als treballs d’investigació, recerca o desenvolupament que realitzen els estudiants com a treball final de carrera en qualsevol escola d’arquitectura tècnica de Catalunya. Finalment, el jurat atorgarà un premi especial a la trajectòria professional d’una persona per la seva contribució a la millora de la construcció i del sector ja sigui des de l’exercici professional, la docència, la investigació i divulgació o la funció social de l’edificació.
Premi a les persones
Els Premis Catalunya Construcció no premien les obres, sinó el valor de la tasca que desenvolupen els tècnics en relació amb una obra de referència. No obstant això, el resultat aconseguit en l’obra és molt important per aconseguir una bona valoració del jurat. En aquest sentit, el fet de comptar amb un jurat multidisciplinari permet que els treballs es valorin des de diversos punts de vista, encara que el més important és explicar els valors principals que s’han aconseguir en la categoria que es presenta. En tots els casos, la obra o bé la fase d’obra haurà d’haver finalitzat durant els anys 2016 i 2017. Els Premis compten amb el suport del Consell de Col•legis d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad. Algunes de les obres de referència guardonades en la passada edició van ser la seu de l’edifici d’oficines de Cuatrecasas a la Diagonal, l’Espai Bombers Parc de la Prevenció, totes dues a Barcelona, o l’església de Santa Maria de Vilanova de la Barca (Segrià).
Com presentar-se
Els Premis Catalunya Construcció són oberts a tots els agents del procés constructiu, si bé en cadascuna de les categories es posa èmfasi en les diferents funcions professionals. Les fitxes d’inscripció i la documentació corresponent s’han de presentar com a molt tard el 4 d’abril de 2018, ja sigui per correu electrònic o bé personalment en qualsevol de les oficines del CAATEEB. Tota la informació sobre les bases i els requisits tècnics de presentació de candidatures es troben a disposició dels professionals.
I per primera vegada veurem l’aplicació en robòtica de l’ús de les dades digitals que s’hi generen. En aquesta edició seran els països de parla alemanya els que ens mostraran la seva estratègia nacional particular.
Podeu trobar tota la informació més detallada a WEB Premis construcció 2018.


Aquesta pàgina web utilitza cookies per a millorar el seu funcionament. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.